Naše projekty

Dajme spolu gól

Aj v školskom roku 2024/2025 sa zapájame do projektu Dajme spolu gól. Deti z triedy Lienok a Sovičiek si môžu od októbra raz týždenne zatrénovať s futbalovým trénerom priamo na našom školskom dvore. Tréningy budú v piatoky od 10.30-11.15. 

KlímaTYzuj sa

V školskom roku 2024/2025 sa už druhýkrát zapájame do enviromentálneho projektu “klímaTYzuj sa”. Prostredníctvom plnenia mesačných výziev sa chceme aj my angažovať do ochrany životného prostredia. Čaká nás 10 výziev, ktoré sa pokúsime splniť.

Knižnica

Aj v školskom roku 2024/2025 bude trieda Sovičiek raz mesačne navštevovať Verejnú knižnicu J.Boccatia v Košiciach na Hviezdoslavovej ulici. Pre deti budú pripravené rôzne zaujímavé diskusie, divadielka, zážitkové čítanie a deti si budú môcť na mesačnej báze vypožičať jednu knihu domov na svoj vlastný čitateľský preukaz. Odchádzať zo škôlky budeme o 9.30 a vrátime sa pred obedom.

Október:    17.10.  TÉMA: Knižnica, kníhkupectvo

Hravo a zdravo

Projekt Hravo a zdravo sa zameriava na rozvíjanie pohybovo-športových zdatnosti detí. Každý mesiac sú pre deti pripravené rôzne športové hry, súťaže či športové disciplíny. Projekt začína v októbri minimaratónskym behom a končí v júni letnou olympiádou.

Zeleninkové šialenstvo

Predškolská trieda sovičiek si aj tento rok rozšíri vedomosti a manuálne zručnosti pri práci so zeleninou. Každý týždeň deti spoznávajú jeden druh zeleniny. Zeleninku si vlastnoručne očistia pomocou škrabky, nakrájajú príborovým nožom, ovoňajú, ohmatajú, ochutnajú, zmerajú, odvážia, vyrobia z papiera, vypočujú si o nej rôzne zaujímavosti a význam pre zdravie. Naučia sa, čo je to biologický odpad, kompost, čo sú to vitamíny, ale aj to, ako udržiavať poriadok pri práci, ako správne manipulovať s kuchárskym náčiním, ale čo je najdôležitejšie, ochutnajú z každého druhu čerstvej zeleniny a mnohým aj veľmi zachutí.

1.zeleninka: MRKVA: 12.09.
2.zeleninka: PETRŽLEN: 20.9.
3. zeleninka: ZELER: 27.9.
4. zeleninka: PARADAJKA: 16.10. - piknik v Botanickej záhrade

Spolupráca so ZŠ

Aj v tomto školskom roku obnovíme spoluprácu so ZŠ L.Novomoského a ZŠ Hroncová. Predškoláci sa zúčastnia rôznych školských podujatí, výstav, ako aj otvorenej hodiny u prváčikov, aby videli, ako to vo veľkej škole chodí, čo ich tam čaká a že sa nemusia ničoho báť, lebo škola je jedno veľké dobrodružstvo

Ústredie ľudovej umeleckej výroby /UĽUV/

Opäť projekt určený predškolákom. Raz mesačne sa trieda sovičiek zapojí do tvorivých dielničiek pod záštitou Regionálneho centra remesiel. Deti budú mať možnosť nahliadnuť do histórie remesla a vyskúšať si prácu s rôznymi prírodnými materiálmi. Čaká na nich výroba sviečok, práca so šúpolím, modelovanie z hliny, výroba z kože a maľba na sklo.

Termíny: 

Úvodná exkurzia dielní: 25.9.   10.00-11.00 hod.

Prvé tvorivé dielničky:  Pripravujeme…

 

 

 

Budúci školák

V spolupráci s CPP pripravujeme v druhom polroku pre triedu predškolákov program na rozvoj  a podporu školskej zrelosti.  Program bude vedený pani psychologičkou B. Tancsákovou a bude pozostávať z piatich stretnutí realizovaných v priestoroch predškolskej triedy. 


Tanečný krúžok

V školskom roku 2024/2025  spúšťame od októbra v našej novej telocvični dva tanečné krúžky. Folklórny tanec Koliesko s trénerkou Aďkou a moderný tanec Dancing Bugs s trénerkou Simonkou . Krúžky budú prebiehať v popoludňajších hodinách (I. skupina: 14.45-15.30,  II.skupina:15.4O-16.20): v utorok – Koliesko a štvrtok – Dancing Bugs. 

Gymnastika

Pre deti z triedy Lienok pripravujeme gymnastický krúžok Kalimero v mesiacoch január – marec. Aj  Kuriatka si vyskúšajú dva tréningy v termíne 12. a 26.2. 2025. 

Fotky detí nezverejňujeme, posielame do súkromného linku mailom.